Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Το θυμάστε;


" The missing piece"  Shel Silverstein

Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο.Ένα βιβλίο με τόσο λιτό κείμενο και εικονογράφηση που ουσιαστικά γίνεται πολύ "φλύαρο". Καταφέρνει να μιλήσει τόσο δυνατά  για το μύθο της αναζήτησης και της ολοκλήρωσης, που όλοι ψάχνουν μέσα από την αγάπη, προτείνοντας στον καθένα να ψάξει πολύ καλά μέσα του...



Πάμε, ξανά, σινεμά !!! Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου

Το 5ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου ανοίγει την αυλαία 9-17 Μαρτίου, με πρωινές προβολές στον Κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ, για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Ρόδου.
                      Με τη στήριξη των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου
                                                                                                                      ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Η ταινία που θα παρακολουθήσει η τάξη μας στις 13 του Μάρτη:
"Ο Βίκη σε μεγάλο ταξίδι" (Wickie auf großer Fahrt)



Ο Βίκη (Wickie) είναι η ιστορία ενός φοβιτσιάρη αλλά πανέξυπνου και πνευµατώδη µικρού Βίκινγκ, ενός πραγµατικού σπασίκλα του 11ου αιώνα, ο οποίος δεν θέλει τίποτα άλλο από το να κερδίσει την εµπιστοσύνη του πατέρα του, του Χάλβαρ (Halvar), που είναι γνωστός ως "ο αγριότερος Βίκινγκ στον κόσµο." Ξαφνικά το χωριό δέχεται επίθεση από αντίπαλη οµάδα Βίκινγκ. Όλα τα παιδιά πέφτουν θύµατα απαγωγής και αµέσως ξεκινά σχέδιο σωτηρίας τους!
Βασισµένο σε µια γερµανική τηλεοπτική σειρά κινουµένων σχεδίων της δεκαετίας του 1980, η ταινία "Wickie und die starken Männer", όχι µόνο κέρδισε βραβεία, αλλά αποδείχθηκε τόσο δηµοφιλής στη Γερµανία, που το Σεπτέµβριο του 2011 θα κυκλοφορήσει η συνέχεια της ταινίας! Το πνευµατώδες σενάριο είναι γεµάτο µε εξωφρενικά λογοπαίγνια και αστεία. Στο επίκεντρο της ταινίας είναι δυο υπέροχες ερµηνείες: του Jonas Haerle που υποδύεται το νεαρό Βίκη, και του βετεράνου γερµανού ηθοποιού Waldemar Kobus ως ο πατέρας που υποδύεται τον Χάλβαρ. Η ταινία γυρίστηκε στη Βαυαρία και την ανατολική Μεσόγειο κοντά στη Μάλτα. Έτσι ο συνδυασµός των καταπράσινων λιβαδιών της Γερµανίας µε τον ήλιο της Μεσογείου δηµιουργεί µια θαυµάσια ποιότητα από άποψη φωτογραφίας της ταινίας.

Δείτε το γερμανικό trailer της ταινίας:

 

Τήξη-Πήξη, βρασμός, εξάτμιση-υγροποίηση...

Μεταφερθείτε στο εργαστήριο Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για μια ενδιαφέρουσα επαφή με την έννοια του Μικρόκοσμου!